Ballon Bleu Communication header

 Vertalingen        Redactie/copywriting       Workshops      Motamo: woord naar woord       Wie ben ik?        Links

Dit deel is nog in aanbouw!
Wie ben ik?

Natuurlijk wilt u weten aan wie u uw teksten toevertrouwt.

Het is, zoals bij zoveel beroepen, de combinatie van opleiding en ervaring die van iemand een competente vertaler of redacteur maakt.

Ik ben van nature nieuwsgierig, en geïnteresseerd in mensen, katten, ezels, in fotografie, in wandelen, ballonvaren, tuinieren, in wilde eetbare planten en medicinale kruiden; ik bedenk recepten, heb een vogelreservaat, kan een badkamer tegelen, voetmassages en acupressuur doen, enzovoorts, enzovoorts... Glimlacht u bij dat lijstje? Goed zo! Ik houd van een zonnig humeur. Natuurlijk is dit een gekke en zelfs wat pretentieuze lijst. Niettemin, het is die mix van interesses en nieuwsgierigheid die me helpen bij het her- en vertalen en concretiseren van UW boodschap.

En wat die diploma’s en werkervaring betreft?

Ik heb wat rondgezworven. Tijdens mijn studie Lettres Modernes (modern Frans) bracht ik twee jaar door in Wenen, waar ik Franse les gaf aan middelbare scholieren. Na het behalen van mijn ‘licence’ (bachelor) in Frans aan de Universiteit van Montpellier ben ik overgestapt naar de studie sociale wetenschappen, aan de universiteit van Strasbourg. Via het Erasmus studenten-uitwisselingsprogramma deed ik een deel van mijn studie in Nederland, aan de universiteit van Utrecht. Terwijl ik Nederlands leerde schreef ik mijn doctoraalscriptie over de relatie tussen boeren en ballonvaarders in Nederland. Na het behalen van mijn ‘DEA’ (Diplome des Études Approfondies, een jaar aanvullende studie na de masters) volgde ik een Nederlandse opleiding marketing (NIMA).

In 1994 begon ik in Nederland te werken, eerst als freelance vertaler, daarna in diverse banen: commerciële binnendienst bij een bedrijf in ziekenhuismeubilair; klantenservice van Fujitsu-ICL (computers en elektronische kassa’s); marketing-assistente op de internationale marketingafdeling van Sara Lee/Douwe Egberts (ik heb daar de uitvinding van de Senseo koffiezetter van nabij meegemaakt...).

In 2002 ben ik samen met mijn Nederlandse vriend teruggekeerd naar Frankrijk. In de Auvergne hebben we, deels eigenhandig, ons houten huis gebouwd. We verhuren een kleine gîte, organiseren ballonvaarten en besteden veel tijd aan het tikken van verhalen in drie talen op onze computers...


Contact:  Nathalie Fischer, Ballon Bleu Communication                                           info@ballonbleu.net
               Les Buissons, 63390 Sauret-Besserve                                                     +33 (0)4 73 85 31 57